Antwerp Space lanceert unieke vacature


Had jij onze 1 aprilgrap door?

Op 1 april worden we naar jaarlijkse gewoonte bestookt met aprilvissen. Deze keer deed Antwerp Space ook mee! Bedankt alvast voor de inzendingen en hopelijk heeft het de lachspieren doen werken! 

 


Altijd al astronaut willen worden, maar geen idee hoe je daarvoor kunt solliciteren? Antwerp Space lanceert een unieke vacature waar je kan solliciteren naar de functie van astronaut. Mis deze opportuniteit niet!


In een gloednieuw project zal Antwerp Space de voortplanting van zebravissen bestuderen in het International Space Station (ISS). Hiervoor wordt er samengewerkt met Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA), de nationale ruimtevaartorganisatie van Japan die reeds een space-grade aquarium in het ISS heeft. Ook is er een nauwe samenwerking met de Universiteit van Antwerpen. Zij zijn in het bezit van een zebrafishlab en hebben reeds vele jaren ervaring met het gebruik van zebravissen als proefdier.

Om de vissen gedurende hun verblijf in de ruimte optimaal op te volgen, is Antwerp Space op zoek naar 1 persoon, man/vrouw en minimum 18 jaar oud, die bereid is een 2-jarige opleiding te volgen tot astronaut in het European Astronaut Centre in Duitsland. In 2021 zal de kandidaat naar het ISS gelanceerd worden, vergezeld van een school van 10 zebravissen.


Zijn/haar taak bestaat erin om gedurende de volledige missie het onderhoud van het aquarium uit te voeren, het welzijn van de vissen te bestuderen, de vissen te voederen en de vissen veilig terug op aarde te vergezellen.

Ervaring met aquaria is een pluspunt, een CV met foto van de kandidaat samen met zijn/haar aquarium dient uiterlijk op 01/04/2019 naar Antwerp Space te worden verzonden om geselecteerd te kunnen worden. Meer informatie over de vacature vind je hier. Solliciteer vandaag nog!